Danone Group v. Wahaha Group

Вестник China daily съобщава новината за развитието на спора между френския гигант Danone Group и китайският му партньор Wahaha Group. Двете компании имат общо дружество в Китай, което произвежда и продава продукция под марка Wahaha.
Спора се заключава в повдигнатото обвинение от страна на Danone, че Wahaha Group са започнали да продават идентична продукция със същата марка с помоща на дъщерни компании, което генерира повече приходи за тях поради известността на марката но не води до дивиденти за Danone, който претендира за контрол над марка Wahaha, поради факта, че притежава 51% от общото дружество.
Френският производител вече загуби няколко дела по този спор, като основното от тях е това в китайският град Hangzhau, от където е и Wahaha Group. Съдът заключава че китайската компания има право над марката, която се оценява на над 2 милиарда долара, което е с 160 пъти повече от стойността й по времето на партьорството с Danone.
В момента двете компании са на арбитраж в Стокхолм, Швеция, където трябва да се постигне споразумение относно контрола върху общоизвестната марка Wahaha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s